L’any 1993 creem Iniciatives Solidàries, per això en aquest 2023 estem celebrant el nostre XXX Aniversari a través d’accions de compartir sabers, experiències i èxits com la Jornada Formativa: «Alternatives a l’exclusió educativa i social: Les escoles de Segona Oportunitat» en la Universitat de Folosofia i Ciències de l’Educació de València; accions lúdic-esportives i d’oci saludable en els barris on ens situem, per a gaudir amb el veïnat, les joves i els joves als qui acompanyem, i per a qui per allí passe. Després de l’estiu seguirem amb les accions en els barris i a més tindrem un esdeveniment de reconeixement a persones i empreses que ens donen suport i ens ofereixen recursos, tant materials com econòmics, també oferint-los la possibilitat de pràctiques i treball a les joves i els joves. Aquestes accions van sempre acompanyades per una exposició fotogràfica d’aquests 30 anys.
Per a donar a conéixer i convidar a totes aquestes accions hem posat en marxa tots els recursos de comunicació amb els quals comptem, WEB, Facebook, Instagram…cartelleria, el boca a boca. I la participació en mitjans de comunicació com a premsa, i ràdio.
Però sobretot volem destacar l’elevada participació que estan tenint els joves i les joves en totes les activitats i mitjans de comunicació. Han participat comptant en la persona, sense intermediació, els qui són, d’on venen, que fan, que desitgen i quals són els seus talents. Per a elles i ells Iniciatives Solidàries ha suposat un camí pel qual transitar cap a la vida activa, tant des d’una perspectiva personal com social i d’inserció formativa i laboral.


Des de la vulnerabilitat es percep l’exclusió i des d’ací la participació és un camí ple d’obstacles; quan es tenen les necessitats bàsiques cobertes, es viu en el bon tracte, et sents capaç d’avançar cap al col·lectiu, t’ocupes també de l’un altre, però sinó els interessos són més individualistes, més bàsics, de supervivència.
Per això veure, constatar, com moltes i molts joves en aquests 30 anys han aconseguit un pas més cap a la seua inclusió educativa i laboral sense oblidar als qui han aconseguit la llibertat i que vulguen explicar-lo, pujant-se a una tribuna per a parlar, posant-se davant d’un micro d’una emissora, d’un noticiari, d’un periòdic, és una mostra de PARTICIPACIÓ ACTIVA I VALENTA.
En resum apostem per la participació activa de les joves i els joves per a la consolidació d’una societat democràtica, inclusiva i prospera.
L’ESLÒGAN DE LA Trobada Estatal de les E2O a l’abril de 2023 a Màlaga va ser:
CREA EL TEU CAMÍ

Gràcies a totes les persones participants i aquells i aquelles col·laboradores per fer aquests esdeveniments possibles.